11 Aralık 2010 Cumartesi

Perde

Kaç perdeden ibaretti hayatımız? Neresinde duruyoruz bu perdenin? Önünde miyiz? Arkasında mı kaldık yoksa? 
Ne kadar sürer bu oyun? Daha çok mu sürecekti. Ne zaman biter? Bu paranoya devam ederse kaç bin soru sorabilirim?

Yetmez hiç bir zaman cevaplar. Her cevap yeni sorunun annesi olur. Perdeler kapanır perdeler açılır. Her seferinde farklı oyunlar sergilenir hayata dair. Eğlenceli, komik, duygusal, dramatik oyunlar. Aşk oyunları. Her biri sergilenir perdenin önünde. Ağlatır, güldürür, eğlendirir ve düşündürür. Mutlak sonuç yoktur. O sonuç bizde saklıdır her zaman. Mutlak sonuca biz ulaşırız perdenin arkasında. 

Gizlendiğimiz perdelerin ardında bulduğumuz sonuçlar bize gerçekleri mi gösterir. Yoksa sadece bir oyundan ibaret olduğunu mu hayatın. Anlamak işimize gelmez. Yaşamak varken, yaşamı anlamak için neden boşa caba harcasın insanlar. Oyun oynanır perde kapanır. Bu kadar basit.

Çözemediğim en basit problem bu olsa gerek. Yoksa anlarım matematikten falan ama çözemem bu denklemi. Çıkmazlarda bırakır hep beni. Yanlış bile olsa bir sonuç bile bulamam. Yanlışa götürecek yola girmediğim için mi? Bir yol bulamadığım için mi? Denklemler büyür beynimde. Çözemem kendimi düğümler karmaşık bir hal alır.

 Çözemem kendimi. En sağlam düğümlerin basit olduğunu bildiğim halde.

5 yorum:

Kızıl dedi ki...

Bazı şeyleri sorgulamamak lazım. Hayat'ta onlardan biri... İçinden çıkılmaz yoksa. Neyse o.

Karōshi dedi ki...

yaşamak varken yaşamın anlamını düşünmek... bunu ancak yaşam bitme riski taşıdığında yapıyoruz.. ve hangisini yapmalıyız? yaşamalı mıyız? düşünmeli miyiz? Bence ortada kalmamak en doğrusu. Ya yaşa ya da düşün! :)

miskin dedi ki...

Bu sorular hayattan çalıyor.Vakit kaybı diyemem ama...

Aynadaki Aksim dedi ki...

ya biri gelir ve o perdeyi parçalarsa?
ya bazılarının perdeleri şeffafsa?
bu paradoksal durumları çözmeni temenni ederim Miskin insanım. :)

miskin dedi ki...

@ Aksim

İnsan o perdeleri gözlerine zihnine çekiyorsa yırtılıp parçalanmıyorsa. Ne kadar uğraşsa bile çıkaramıyorsa o perdeleri hayatından. O zaman ne olacak?