19 Aralık 2010 Pazar

Arayış

Ön bilgi: Aynadaki Aksim'in Kurgusal başlığı altındaki hikayesinde eksik ne vardı? Bunu arıyoruz.

Eleni neden kaçıyor. 56 yaşına gelmiş ama hala kaçıyor muydu? Hayır dostlar. Eleni bir kaçışın tam aksine bir arayış içinde uzaklaşıyor. Doğduğu, büyüdüğü, aşık olduğu belki de öleceği kasabadan. Bir gün aradığı şeyin ne olduğunu anladı babası. Yaşlı adam ona çocukken yaşadığı evi, mahalleyi anlatırken Eleni'nin kafasında oturuyordu bir bir taşlar. Aradığı cevabı bulabilirdi bu çocukluğun içinde.

Peki Eleni ne arıyordu? Eleni aşkını toprağa verdikten sonra mutluluğu arıyordu. Yarım asır bu kasabada bulduğu mutluluk artık ondan çok uzaklardaydı. Babasının anlattığı o yerleri görmesi gerekiyordu. Orada bulabilirdi belki. Hem babasının şehri. Eleni'de buranın bir parçası sayılırdı.

Hemen ilk fırsatta o yöne gidecek olan bir ticaret gemisine atladı. Uzun süren bu yolculuğun ardından Eleni gözlerini açtığında dehşete kapılmış gibiydi. Burası çok büyüktü ve müthiş bir korku sarmıştı içini. Napoli limanına indiğinde gördüğü kalabalık ve büyük gemiler onu daha da korkutmuştu. Bu korku çok fazla sürmedi bir kaç zaman sonra hemen alıştı. Her gün bu limana gelir. Tunus'a, Korsika'ya, Sicilya'ya giden ve oradan gelen feribotlarda bulunan insanları izlerdi. ,

Babasının  büyüdüğü mahalleye yerleşti. Tam 6 yıl oldu buraya taşınalı. Mahallede yerli yabancı bir çok insan yaşıyordu. Fakat hep sevgi vardı yüreklerinde. Belli ki babasının yüreğine de buradan serpilmişti o sevgiler. Ona çocuklar "grek teyze" der. Peşinden hiç ayrılmazlardı. Birlikte limana iner martılarla oynaşırlardı. Çok sevilmişti Eleni. O da sevmişti bu Arnavut kaldırımlı şirin mahalleyi. Mutluluğu bulmuştu sanırım. Evine döndüğü zaman böyle bir günün ardından o dinlediği mükemmel Grek ezgileri mutluluğuna mutluluk katardı her seferinde.

Belki o çocuklardan birisi de Angelino idi kim bilir.


Dipçik Not: Bu hikaye devam eder mimlenirsiniz. Siz devam ettirin diyeceğim ama Aksi herkesleri mimlemiş E o zaman tüm okuyanlara bir mimdir bu. Haydi hikayemiz yarım kalmasın.:)

16 yorum:

Aynadaki Aksim dedi ki...

Peki Eleni'nin neden çocuğu yoktu? Neden öldü sevdiği insan? Kimdi o? Eleni tam bir muamma hala...

miskin dedi ki...

Her şeyi ben anlatırsam diğer mimlenenler ne yapacak bu sorularn cevapları zamanla gelecek merak etme. ;) Ben biraz ters olduğum için sonran başladım:)

Aynadaki Aksim dedi ki...

hadi yırttın! :)

diğerleri için hala cevaplancak çok soru var.

üstesinden geleceğinize eminim. :)

miskin dedi ki...

gelinir hep bir olur kurtarırız Eleni'yi :)

Karōshi dedi ki...

Amanın amanın.. kafam rahatlayınca-ki o zaman bu zaman- daha anlayarak okudum senin hikayeni de Aksim'inkini de.. şimdi düşünme zamanı.. şimdi düşünme.. :) Eleni... neden kaçmış.. Eleni.. aslında mutluluğa koşmuş.. demişsin sen.. e nesi yanlış değil mi? Ama diğer sorular duruyor.. hmm hmm.. düşünmeye gidiyorum.

miskin dedi ki...

@ Zui

Eminim ki diğer sorular sende çok daha güzel cevap bulacak.

Karōshi dedi ki...

Baskı yok baskı yok.. enerjim sonsuz değil.. tüüüü... ken... me... k.. te.. yi..... ha gayret.. "m". :)

Ozan Kayra dedi ki...

aa.. ben de hikayenin devamını yazdım. geçmişe mazi derler vre! geleceğe bakmak lazım =))

Ozan Kayra dedi ki...

bu arada, ben de mimlemedim kimseyi bu sefer.. =)

miskin dedi ki...

:) Ya sende öyle yazmışsın daha güzel yazmışsın şimdi ben ne yapayım nasıl dertlere sürükledin beni. mimlenecek kim varsa yazının sonuna eklemiş Aksim biz ne yapalım :)

Müge dedi ki...

Eleni her hikayede bir başka Eleni oluyor.. bu da güzeldi.. ellerine sağlık mimdaşım ;) hiç olmazsa Ozan ve benden sonra mutlu hissettiren bir yazı olmuş.. Ozan'la ben elimizde mendille yazdık :)))

Ozan Kayra dedi ki...

biz oturup okuyalım. aksi de çevresindekilerini mimlediğiyle kalsın.. =p

miskin dedi ki...

@ Müge

sevgili mimdaşım hoşgeldin sefa getirdin mutlu olsun Eleni hep gülsün. O güzeliğe yakışmıyor ağlamak pek bi sevdim Eleniyi ben.

@ Ozan Kayra

onlar ersin muradına biz çıkalım kerevetine :)

Müge dedi ki...

ah sorma ben, benim Eleni'ye kafayı yedirttim.. giydi takunyaları, taktı huniyi, yallah Napoli..
:))

miskin dedi ki...

:) etkileyici olmuş Eleni ye takunya bile yakışır :)

Aynadaki Aksim dedi ki...

Ozan Kayra;

Aaaaa! Bana laf atana bak sen! Hiç te bilem mimlediğimlen kalmadım tamam mı? :D Siz dua edin, ortamın şebeği mim üretiyo da size de makaralık mevzular oluşuyo. Sus bakiyim sen Kavruk Diplomat! :)