26 Şubat 2011 Cumartesi

Yağmurlu bir akşamdı

Evet sevgili Grekliler.
Yağmurlu bir akşamdı ve ben ılık şarabı almış şöminenin başında sevgilimle yağmuru izlerken son derece mutluydum. Bu an hiç bitmesin istedim ama kapıdan içeri giren sevgilimin babası bitirdi bu güzel atmosferi. Gelip " o şarap içiyoruz versene bir fırt" diyerek başlayan salça olma durumu, "şurada biraz ısınayım yağmur fena yağıyor dışarıda götüm dondu şerefsizim." derken zirve yapıyordu. İçimden kalkıp dövmek istedim bu aksi adamı. Ama adam sevdiğim kişinin babasıydı bir kere şimdi onu dövsem sevgilimden olucam. Bana " ne güzel yaptın oh eline sağlık geldi muhabbetin içine etti " diyecek değildi tabi. Anında kapının önünde bulurdum kendimi bu yağmurda nereye giderim ne yaparım diye düşündüm. Eve gitsem sobayı yakmak lazım o soba yanana kadar başında dikil onun yanmasını izle sıkıcı ve masraflı şeyler bunlar. Ne gereği vardı. Bende gülümseyerek adama "evet çok güzel yağıyor maşallah" dedim. Şarabımı da eline aldı bırakmıyor da. Bütün bunlar yetmezmiş gibi " kızım bi mutfağa git şöyle bir çerez, bir meyve tabağı gibi bir şeyler hazırla yemek yemek istemiyorum şimdi yersem akşama yiyemem" deyip. Kızı da yolladı onun yerine oturdu. Ben ve sevgilimin babası karşılık oturmuş yağmuru seyrediyoruz. Kaçmam gerekiyor bu ortamdan diye düşünüp " ben yardım edeyim " diyerek ayağa kalktım. Mutfağa kaçmaktı tek amacım ama olmadı sevgili dostlarım. O adam "otur ya hazırlar ne olacak altı üstü iki tabak değil mi " dedi ve beni oturtu yerime. Bari şarap alayım dedim onun için kalkacakken kızın şarabını uzattı bana " içemez o al bunu iç zai olmasın" dedi. bir türlü kurtulamıyordum sevgili dostlarım. Derken adam "yazık valla " dedi. O anda anladım yine ülkenin durumunda bahsedilecek ve gençlere yüklenilecek. Muhakkak kaçmam gerekiyordu. Hiç çalışmadığım yerden konuya girip bize giydiriyordu adam. Bir kere de demedi ki " yahu söz, nişan ne zaman evladım ne zamana düğün yapıyoruz." Bu ne rahatlıktı adamdaki. Benim kızın babasını yolda görünce bile beni tanır diyerek tırs tırs kaçmam gerekiyor ken oturmuş karşlılık şarap içiyoruz ve ülkeyi kurtarıyoruz. Olacak iş değil aklım almıyordu. Ülke rakı masasında üç yaşlı iki genç ile kurtarılır. Böyle bir kompozisyona uygun değil bu meseleler. Kurtulmanın yolunu bulamazken sevgilim geldi elinde tabaklarla ortaya fiskos masasın üzerine bıraktı tabakları. "O siz muhabbete dalmışsınız benim dizim başlıyor canlarım size afiyet olsun" dedikten sonra televizyonu karşısına geçip oturdu. Ulan nasıl sevgili bu böyle zor durumda yanımda olmayacaksa bu durumda bana sırt çevirip dizi izleyecekse bırakalım bu işi kandırmayalım kendimizi diye içimden geçirdim. Son umudum da böylelikle bir dizi peşine takıldı gitti. Artık muhabbet dayanmaz hal aldı bende ne olacaksa olsun dedim artık.
Bir hışımla kalkıp montumu alıp kimseye bir şey demeden koşarak çıktım evden. Yağmur biraz azalmıştı. boş kaldırımlarda yağmur eşliğinde biraz ıslanayım romantik olur dedim otobüs durağına kadar yürüme kararı aldım. Kaldırımda az sayıda insan yürüyordu kimisinde şemsiye var kimisi yağmurluklu. Bir kaç çift geçti yanımda güle eğlene yürüyorlardı. Tabi onlarında şemsiyesi var. Ama ben beremi çıkarmış montun kapşonunu indir ıslanarak romantik bir yürüyüş peşindeydim tek başıma. Ta ki o poşetten yağmurluğu üzerine geçirmiş kağıt toplayan adam bana " Ne yapıyor lan bu salak amacı ne " dercesine bir bakış atana kadar baya ıslandım. Böyle yürümenin anlamsız olduğunu anlamama yardım eden o adama teşekkür edip beremi kapşonu takıp hızlı adımlarla otobüse gittim. Eve vardığımda soba yanmıyordu. Anama sobayı yakmasını bir de bana yemek ne varsa hazırlamasını söyledikten sonra dolaptan bir kaç mandalina alıp sobanın yandığı odaya geçip biraz ısındım yediğim mandalinanın kabuklarını sobanın üzerine attım. Üstten mandalina kabuklarını sıkarak ateşle nasıl alevlendiğini izledim. Bu beni çok mutlu ediyordu sevgili dostlarım. Daha sonra anam sobanın yandığını ve çorbanın hazır olduğu söyledi odama geçip sobaya sırtımı dönüp çorbamı içtim. Telefonumu sevgilimin evinde unuttuğum için beni arayamıyordu. Evi de bilmediği için gelemiyordu. Ben karnımı doyurduktan sonra televizyonun başına geçip dizi izlerken uyuyakalmışım.
Ertesi uyandığımda sevgilimin iş yerine gittim telefonum ondaydı bana biraz trip atsa da. "Almanya dan dayımlar gelecekti dün. 4 yıldır görmediğim dayımlar vardı ya onları unutmuşum ben, birden hatırlayınca kaçar gibi çıkmak zorunda kaldım panik yaptım resmen kusura bakma" dedim. O da "önemli olmadığını ve daha önce söylesem daha iyi olacağını" söyledi  bende "unutmuşum babana da ayıp oldu ona da söylersin çok ayıp oldu kusura bakmasın" derken gözlerim içi gülüyordu.

15 yorum:

Aynadaki Aksim dedi ki...

Bu ne lan? Kabus gibin. :)

Aynadaki Aksim dedi ki...

4 izleyici görüyorum. alfabetik sırayla :

aynadaki aksim

endorfin

karöshi

miskin olmasın bunlar? :D

Aynadaki Aksim dedi ki...

5 oldu lan! 5. kim? çabuk söylesin. :)

miskin dedi ki...

rüzgarı hesapladık mı :)

Aynadaki Aksim dedi ki...

oha lan! hala 5. korkuyom ooolum. 5. kim? :)

miskin dedi ki...

ben sana rüzgarı hesaplayalım dedim bak 4 oldu rüzgar tersten esince 1 artıyor :9

Karōshi dedi ki...

ahhahaa ben de 5 görüyorum.. oğlum hatta oğullarım!!!!!! Demin nerdeydik şimdi nerede :)

Neyse ciddi olacağım. Miskin, neden gözlerinin içi gülüyordu? .. neden gözlerim dedin????

Ve şu yorumlardaki doğrulamayo kaldır miskin ya.. yorum yazmaktan sonra o şifremsi şey zaman kaybettiriyorrrr:)

Aynadaki Aksim dedi ki...

Karöshi'ye katılıyorum yorumlardaki şifre mevzuunda. hem ayrı bir pencerede yorum açma ikonu var. onu seçsene. o zaman daha hızlı açılyıo. böyle sayfayı tekrar yeniliyo. fena bozuluyorum.

ayrıca seni de unuttuk sanma 5. gizemli yabancı. KİMSİN LEN? :)

miskin dedi ki...

lan sayı düştü gitti yorumlardaki doğrulamayı başta söylesenize ne bileyim ben hiç dikkat etmedim D:

gözlerimin içi hep güler :D

Aynadaki Aksim dedi ki...

sırf bu yüzden yazdığım uzun yorumlarım gitti diye düşünerek, doğrulama yapmadan kaybettiğim bi sürü yorumum oldu lan senin sayfanda. ki söylediydim daha önce de bunu sana. tabi sakalımız var ama sözümüz dinlenmiyo. illa Karöshi kafana kakacak di mi? :)

miskin dedi ki...

bursada edirneden kütahyadan veli efendi hipodromundan sarıkamışa kadar tüm miskinseverlerden özür diliyorum sizleri yormak istemdim asla :)

Aynadaki Aksim dedi ki...

okayiyamaşitakombambakombamba

Adsız dedi ki...

Heell yeah.

miskin dedi ki...

@ gasilhane
bknz: memnun izleyici :)

endorfin dedi ki...

oha lan ben bu yazıya yorum yapmamışım.