8 Kasım 2010 Pazartesi

Normal

       Son bir kaç zamandır yani yaklaşık bir aydır pekte bana göre normal olmayan hareketler içerisinde olduğumu söyleyen bir takım çevrem var miskin. Yahu evet bana göre pekte normal sayılmaz bu hareketler kabulümdür ama şimdi son 1-2 haftadır gayet eski miskin geri geldi normal yani ya aslında hep burdaydı ama dışarı yansıması farklı oldu o yüzden çevre algıda sorun yaşadı ne oluyoruz ne yapıyor bu adam dedi.
        Peki şimdi ne oldu eve gelirken birasını alan akşam oturup çereziyle birlikte birasını yudumlarken bir yandan da sigarasını yakan bu depresif adam onları rahatsız etti. Depresif dediysem onlara göre depresif, bana göre realist ama kimseye göre normal değil.
       Normal nedir ki ? Bunu sorgular oldum ama bulmuş değilim hala. Evde oturup her akşam televizyon izlemek normal ama her akşam biranı içip dışarı çıkıp insanların koşuşturmasını izlemek kimisinin mutluluğunu, kimisinin hüznünü, kiminin telaşını izlemek normal değil. Fatmagül'e üzülmek normal de tek başına rıhtımda oturmuş sigarasını içen ve uzaklara dalan adama üzülmek normal değil. Öyle mi ?
        Eğer öyleyse sevgili çevre halkı size üzücü bir haberim olacak. Sizin normaliniz anormalken nasıl oluyorda benden normal olmamı bekliyorsunuz. Hepiniz sevdiğiniz bir şeyi yapmaya cesaret edip de onu denemekten korkup evde oturup kendinizi kandırıyorsunuz.En basitinden canınız waffle çektiğinde kalkıp gidemiyorsunuz olduğunuz yerden.Sonra ben sadece bir çay içmek için kilometrelerce yol gidince anormal oluyorum. Şimdi benim bunu anlamam mümkün mü ?
       Belki hiçbir zaman sizin gibi mutluluktan delirmeyeceğim bunu biliyorum ama deliliğimle de mutlu olabileceğim. Siz rahat olun.
      Bülent Ortaçgil'e bir kulak verelim o zaman; Biri anlatsın hemen nedir bu NORMAL.

2 yorum:

Aynadaki Aksim dedi ki...

sen böyle olmasaydın, seni sevemezdim heralde dostum. ;-)

miskin dedi ki...

;) Ayten Alpman'a verdik kulağımızı bize "ne yapayım ben böyleyim" diyerek gazladı :)