23 Kasım 2010 Salı

Cevap Verdiğin Anda Gelen Diğer Soru

Malum bayramdı seyrandı akraba ziyareti derken birçok kişiyle oturduk konuşmaya çalıştık. Ama sıkıntı şurda ununu eleyip eleği asan taraf soruları sorar sende cevaplarsın. Senin ona sorabileceğin bir kaç soru vardır onlarında cevabı bellidir zaten ama nezaketen sorarsın cevabını alır iyi niyetlerini bildiren bir temenni cümlesi kurarsın orada biter. Ya onun soruları hiç biter mi? Konuşmaya başladığın ilk andan itibaren sürekli meraklı şekilde ardı ardına sorular yöneltir hiç bıkmaz 2 yaşında senin adın ne ile başlayan sorular nerede biter bilinmez.

Bu bayramda olaylar bu şekilde gelişti tabi ki bu seferki başlangıç sorumuz "Eeeeee askerlikte bitti işinde devam ediyor ne zaman evleniyorsun?" ya da hiç uzatmadan " Sen ne zaman evleneceksin bakalım?" verdiğin cevap ne olursa olsun ardından gelen soru daha zor olacak bunu biliyorsun fakat cevap vermeme ihtimalin yok. Zira bir kaç kere "Şimdi zamanı değil beni boş verin siz ne yaptınız" diyerek konuyu saptırmaya çalışmam bile onlar için yeterli cevap oldu " Anlaşılan evlenmeye daha niyetin yok" denilince rahatladım sanırsam daha fazla uzamaz bizde kalkar gideriz derken, " Olum neden evlenmiyorsun" ısrarcı bir ses tonu ile geliyor yine başa dönülüyor. " Yahu evlenmem mi dedim sadece daha zamanı var dedim" diye bir çıkış da faydasız kalıyor. Sonunda tamam yarı evlenirim bende diyerek alaycı bir tavırla sorular cevaplanmaya başlanınca rahatlıyor insan.

Bir başka çıkış yolu ise kesin cevaplar vermek bu taktik ile 3 ya da 4 soru cevapladıktan sonra konu kapanıyor, şayet hala uzatmaya çalışan varsa diğer sorulara " Nasip" " Bakarız" cevapları yeterli olacaktır.
Örneğin;
- ne zaman evleniyorsun
-yaza inşallah
-hımm kimmiş neymiş neciymiş kızımız
-(hayali bir profil anlatılır)
- hadi bakalım hayırlısı
-hayırlısı olsun dedik bizde
konu kapanır havalarda iyi gidiyor muhabbetine dönülür.


Tabi bu bütün taktiksel cevapları ciddiye alan ve her muhabbete yanınızda bulunan insanlarda size ilginç sorular sorar o kadarı da normal artık kafaları karıştı tabi bırakın da sorsunlar.

Hiç yorum yok: