13 Ağustos 2011 Cumartesi

Ah Bu Şarkıların ...

Çoktan unuturdum ben seni çoktan. ah bu şarkıların .....
       Ben de unuturdum ama şarkılar benim unutmama engel. Unutamıyorum o güzel günleri, ne güzel kırlarda koşup oynaşırdık. Yeşilçam filmleri gibi gözümün önünde her zaman. O ceylan gibi sekerek koşturman. O nasıl koşuş allah aşkına. Gülmekten kendimden geçtiğim anlardı. Sırf öyle ayakların yan basarak koştuğun için yakalayamazdım seni uzun süre. İnsan gülerken koşamıyormuş sen bana bunu öğrettin unutulmayan. Yoksa sen kaçacaksın ben kovalıcam bu en fazla 5 saniye sürerdi. Senin o kaçışını görseler yanında Bolt kadar hızlı olduğumu görürdü herkes. Salak salak koşturup ağaçlara yaslanıp romantizmin doruklarına çıkmaya çalışmana ne demeli. Ormanda şu yaptığına bak beni mangalın başından ayırdığın için hep yanık yedik o köfteleri, kanatları, butları. Şimdi şarkılar değil de yanık köfteler hatırlatıyor seni bana. Hep o yeşilçamda Tarık Akan'ın oynadığı filmlere özenirdin ne zaman pikniğe gitsek. İffet filmi de yeşilçamın nadide eseridir desem kıyamet kopardı ama. İşine geleni seversin sen ürkek ceylanım. Şimdi dön nolur diye yalvarmak vardı ama kim olduğunu bilmiyorum tanımıyorum seni.
       Bahar geldiğinde mi ben böyle olurum. Yoksa ben böyle olduğum için gelir bahar. Ayrıca bunun konuyla ne ilgisi var. Bahar kim? Sevmezsin Bahar'ı biliyorum aslan yemi ceylanım. İlkokuldan arkadaşın. Lisede  de aynı sınıfa düşmüştünüz hani. Hep kıskanıyordun onu sebepsiz yere. Ne yapsa kötüler kendin bir halt yapayım demezdin. Ekmek elden su gölden yaşardın hep. Ödevlerini tenefüslerde onun defterinden geçirirdin hep. Sonra da kötülerdin. Hatırlarmısın bir keresinde seni derste göt etmişti. Sen de hakettin ama deyince benle iki hafta konuşmadın hani. Ergen triplerinden bıktığım o iki hafta ne iyi gelmişti. Sonra Bahar ile konuştuğumu görünce kıskançlık krizine girip tekrar gelmiştin yanıma. Sahi niye geldin lan. Gelmeseydin şimdiye bu pişmanlıkları yaşıyor olmazdım be ak gerdanlı ceylan.
       Senle ilk sinemaya gitmiştik hatırlıyor musun. ... Yok nereden hatırlayacaksın dün ne yediğini bilmezdin ki sen. O bilet gişesinde duran ablayı hatırlamadığını adım gibi biliyorum. O yüzden sormuyorum. Keşke onun sözünü dinleseydim. "İki bilet, öğrenci" diye başlamıştı muhabbetimiz pek uzun da sürmedi zaten. Bununla mı izleyeceksin bence sen bunu yeşilliğe sal gitsin demişti abla. Hiç ses çıkarmadım bozuntuya da vermedim. Kadın bir bakışta senin kim olduğunu anlamıştı da ben anlamazlıktan geldim ya o kadar sene. Kızıyorum kendime, gülüyorum şimdi. Bende de varmış bir mallık hep sana yüklenerek haksızlık etmek istemem. Zaten bir    kelime söylemeye kalksam ağlar küser, sonra gelir barışırsın. Yahu küstün madem git be kardeşim iki dakikaya neden geri geliyorsun. Ağzımın tadını bozuyorsun.
        Motorsikletim vardı onu kıskanmıştın en son. Çok canımı sıktın o zaman yine ses etmedim belli bir süre ama o son triplerinden sonra kararım kesindi. Bir gün motor kadar bile değerim yok derken haklıydın. Yoktu gerçekten. Motor beni bir yere götürüyor en basit anlatacak olursak ama sen beni hep dibe çekiyorsun korkudan su içmeyi de beceremeyen ürkeğim. Babanın tayini çıksa da gitseniz diye yaz boyu dua ettim, camiden çıkmadın senin yüzünden imana geldim. Senin aklın hala bi yerlere gelmedi ya. En çok o yaz hiç bir şey yapamama üzülüyorum. Hadi bırak onu da yaz boyu o kadar dua etmeme rağmen okulun ilk günü o salak koşuşun la yanıma koşman yok mu üzüntüden ağladım içten içe.
        Şimdi kimse yok hayatımda sen ne yapıyorsun yaşıyormusun. Şaka lan bana ne ne yaparsan yap. Hadi ben kaçar.

Dipçik not: Bu yazıdaki kişiler ve olaylar tamamen hayal ürünüdür. Ormanda mangal yapıp şarap içmek ve ardından halı saha maçına gitmek varken o güzelim ergenliği böyle harcayıp gittiğimi düşünmenizi istemem.

9 yorum:

Karōshi dedi ki...

yazma sen böylee.. hayal ürünü olsa da gözlerim doldu... yaz be sen hep yaz.. çok çok çok güzeldi.

miskin dedi ki...

o değil de çok yalnız olduğumu hatırladım bitince :))

Aynadaki Aksim dedi ki...

sıçtım altıma okurken. :)

dipçik not : Hayvanı başına bela eden, askerlik yerini aylar önce söyleyen şahsiyet (çaktırma:)

Aynadaki Aksim dedi ki...

oha lan! adım çıktı. hay sıçiiiiim :)

miskin dedi ki...

Şu durumuna sesli geldim Aksim :))

Aynadaki Aksim dedi ki...

dön de kedine sesli gel sen :) offf yeaaa!!! oturmuş gönülçelen izliyorum. olacağı buydu. :) şimdi sen buna da sesli gelirsin ama çok romantik lan! :) auhehehehe

miskin dedi ki...

standarttan sapıyorsun bazen dualarımız seninle :)

Ukeladümbeleği.. dedi ki...

Beynim yandı gece gece okurken..

miskin dedi ki...

bende devreleri yakınca yazıp insanları kendi safıma çekmeye çalışıyorum :) başarılı olduğum zamanlar da oldu ama :)