28 Mart 2011 Pazartesi

Hiç Sorma

İşten çıkmış yorgun argın eve dönerim her akşam. Durak ile ev arasında belli başlı noktalarda belli başlı kediler vardır. Geçerken laf atarız birbirimize yine öyle bir akşam. Bakkaldan aldığım nescafeler ile eve doğru giderken daha ilk köşeyi dönmemle sevgili uyuşuk kedi Zohor karşıma çıktı. "Naber lan it " Dedim bir göz attım. " İyidir abi her zamanki gibi " dedi devam ettim tabi yoluma önemsemedim iti. Şimdiye kadar olduğu gibi. Karşıda duvara uzanmış Miçkov " Abi erkencisin bu akşam " dedi geriniryordu. Yeni kalkmış uykudan belli. " Akşama kadar yatıyorsun lan şurada. Dünya sana güzel " dedim. " Yok be abi " dedi. Muhabbeti fazla uzatmasını istemediğim için cevap vermeden yoluma devam ettim. Biraz ilerde çöpün başında mahallenin ayyaş kedisi Lazoretti kaldırdı başını. " O abi erkenciyiz nevale yok hayırdır çulsuzmusun yine " diye dalga geçercesine sordu. " Hafta içi çalışıyoruz olum yok nevale falan öğrenemedim aylardır " diye tersledim. " He abi kesin öyle ben bilmiyorum zaten geçen ay hiç görmedim seni " diye iğneleyici laflarından sonra çöpe daldı tekrar. Zaten çöpe dalmasa ben ona dalacaktım. Kendisi için hayırlı olanı yaptı. Yarın tokatlarım ben onu siz merak etmeyin sevgili Dumansız hava sahaları.
En son köşeyi döndüm eve varacağım fakat birini göremedim. Duvarın üstünde Osman'ı göremeyince şöyle sağa sola bakındım önce. Göremeyince Mart ayı tabi iş peşine düşmüştür bizim çapkın diye fazla üstelemeden devam ederken baktım ki Osman duvarın dibine sinmiş ağlamaklı bir vaziyette oturuyor. " Hayırdı lan Karadeniz'de amiral mi battı " diye gereksiz bir espri yapsam da gülmedi. Osman benim gereksiz esprilerime güler " Abi git işine yaaa nereden buluyorsun bu kadar gereksiz espriyi anlamıyorum." diye tavır alır sonra da gülerdi. Ama bu sefer hiç istifini bozmadı. Anladım ki önemli bir şey var. Oturdum yanına bir sigara yaktım uzattım ona da " Yok abi öksürtüyor onlar beni "dedi. Cebinden çıkartıp bir maltepe yaktı. Bıyıkları sararmıştı Osman'ın sigara içmekten. Sigarasını yakarken bıyıklarını yakıyordum az kalsın doğal olarak kızdı bana ama belli etmedi o kadar. " Dur be oğlum bıyıkları yakıyordun " dedi sadece. " Kusura bakma abi "dedim. " Ne oldu abi hayırdır " diye ekledim hemen. " Ne olsun be oğlum malum mart ayı geldi. Biliyorsun bu kış yengeyi kaybettik anayolda. Şimdi onu düşünüyorum yaş geçiyor Miskin şimdi bu yaşımda gidip kur yapmak dişi kedi kovalamak zor geliyor artık. Nasıl yapıcam hiç bilemiyorum çok yoruluyorum. Anayola atlasam mı diye düşünür oldum." dedi. Ne kadar " Abi saçmala olur mu öyle şey." desem de. Daha da dertlendi bir iç çekti " Hiç sorma valla ben öyle arabaların önüne atlayacak kedi değilim ama yoruldum be oğlum. Vaktimiz geldi artık bizim de fazla oluyoruz artık." diye ekledi. Ben de " Ne fazla olacaksın abi şurda duvarın üstünde yatmakla kime ne fazla olacaksın saçmalama kimsenin varlığından haberi bile yok kime fazla olacaksın kendi kendine kuruntu yapma hadi git bak şu çöpün oraya yeni manita düşmüş diyorlar yolda bizim çocuklar çöreklenmeden başına kap onu neyin eksik Miçkov'dan." dedim verdim gazı bizim Osman'a " Vallahamı la varmı hakket." dedi. Gözlerinin içi parladı şerefsizin sigaradan iki fırt çekip attı ve hemen topukladı.
Ertesi akşam baktım bizim Osman eski yerinde yanına almış manitayı Keyfine diyecek yok. Saçlarda bir kutu jöleyle yatmış duvara. Geçerken " Abi nasılsın ." diye sordum sırıtarak. Anladı tabi neye sırıttığımı. " Valla miskincim hiç sorma." dedi..

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Kopyalayıp yapıştırdım:) çok şahane. çok şahane..

miskin dedi ki...

Lütfen tüm hakları saklıdır. :) Osman abi görmesin sonra "lan oğlum bizi elaleme anlatıp dalga geçiyormuşsun ne karaktersiz adammışsın" der diye korkuyorum. :)

Adsız dedi ki...

Osman abinin sikerim lan diye söze başlıycağını düşünüyorum:) sen anlat ona iyi kızdır iyidir iyi falan de, sakinlesin:)

miskin dedi ki...

İki bira al gelde konuşuruz diyerek biraları beleşe getirir böyle bir durumda. Bir bahane bulsam da milleti tokatlasam diye bakıyor zaten yemeği nasıl beleşe getiririm içkiyi nasıl bulurum bunların peşinde adam. Öbür türlü yüzüne tükürsen umrunda olmaz.:)

Adsız dedi ki...

İyi adam da yengeye ayıp etti. Ya da etmedi amk:)

miskin dedi ki...

Yengeyi trafik kazasında kaybetti kaybedeli böyle kraldır Osman :)

Karōshi dedi ki...

harika olmuş bu yazı miskin.. kafana sonsuz sağlık canım benim

miskin dedi ki...

teşekkür ederim kıymetlimiz