4 Mart 2011 Cuma

Bana Ondan Bahset

Sevgili tesadüfleri sevenler. Adam karşısındakine " Bana ondan bahset " diye yalvarıyordu resmen. Üniversitedeki maceraları dinlemek istemiyordu. Tek derdi oydu. Kız duraksadı ve " Sen unutmadın mı onu " diye sordu. Unutmamıştı belli ki ve de unutamayacaktı. Nasıl unutsun gönlüne açılan o kocaman yarayı. Mümkün değildi.
Kıza o en yakın arkadaşından bahsetmesini istedi ısrarla. Yıllar geçmişti aradan ama adam hala umutla gözleri parıldayarak soruyordu her seferinde. Çok sevmişti bir daha onu sevdiği gibi kimseyi de sevemeyecekti. Sevmemişti de zaten.
Peki bu kadar severken neden ayrılık vardı. :Neden kavuşamadı sevenler neden yine rakı sofraları kuruldu ve sanat güneşimiz ağlattı sevenleri. Bir hata yapmıştı adam. Bir partide birliktelerdi.Alkolün su gibi aktığı o parti de adam kadınlar tuvaletine giderek en büyük hatayı yapmıştı. Sarhoş biri bunu yapabilir ama hatasında ısrar etti adam. Kadınlar tuvaletinde ne kadar kadın varsa hepsini tekme tokat dışarı atmıştı. Adam haklıydı ne işleri vardı o tuvalette kadınların.
Bunun üzerine bütün kadınların eşleri olay yerine gidip adamı dövmüşlerdi. Aslında ilerde anlatılınca komik bir hikaye olabilirdi ama olmadı işte. Kız yerin dibine girdi. Ama ses etmedi. Ilımlı karşılamıştı olayı. Ta ki ertesi gün adam kıza " Sen de erkekler tuvaletine gidiyordun sürekli ne işin vardı orada " diye çıkışıncaya kadar. Kız dayanamadı ve gitti bir daha hiç dönmedi. O vakitten sonra ne görebildi, ne de bir haberini alabildi adam.Facebookta da bulmadı onu. Şimdi karşısında onun en yakın arkadaşı vardı ve ondan anlatmasını istiyordu. Kız anlattı evlendiğini çocuğu olduğunu mutlu bir ailesi olduğunu. Adam hiç bir şey söylemedi bunun üzerine. Yeterliydi onun için bunlar. Bir sigara yaktı adam bunun üzerine. "Peki sen ne yapıyorsun" diye sordu kıza.
Adam kıza resmen yavşıyordu. Bunun üzerine kız kibarlığından ödün vermeden soruları savuşturmaya çalışıyordu. Artık çok sıkılan kız. Müsaade istedi çamaşırları balkonda unuttuğunu söyledi ve gitti.

Adam bunu üzerine bir çay istedi ve bir sigara yaktı.

Miskin çayı hesaba işledi ve getirdi çayla birlikte. O sıralar aç kaldığı için garsonluk yapan miskin adamın suratına baktı ve " Ya abi siktir git ya,  ne boş beleş adamsın sen " dedi ve işine devam etti.

Hiç yorum yok: