11 Ağustos 2011 Perşembe

Sweet Çaydanlık

        Bugün yeni çaydanlık aldım çok iyi anlaştık kendisiyle. Benim kanım kaynadı hemen o da suyu kaynatınca
çay pişmiş oldu. Çay içtik, sigara içtik derken kafamız güzel olmaya başladı. Fincan da kendini dışlanmış hissetiğini söyledi. Üzüldüm "lan oğlum" dedim "sen böyle yaparsan ben kime dert anlatacam senin yerin ayrı hiç alınıp gücenme bak çaydanlık iyi birine benziyor sen de anlaşacaksın onunla benimseyeceksin onu" dedim. Tamam dedi muhabbete daldık. Laf lafı aştı derken konu çayı kaç şekerli içersine geldi. Nereden geldi ben de bilmiyorum ama geldi işte.
       Çaydanlık ben demliğe bir tane atıyorum çay demini iyi alsın diyemidir nedir bilmiyorum ama alıyorum bir tane işte laf olsun. Fincan da ben bilmem sahibim bilir diyerek noktayı koydu. Ben yorum yapmaktan ve konuyu tartışmaktan uzak durdum tabi. 
       İlerleyen zamanda bu şekilde benzer konular muhabbetler arttıkça ortam sıkıcı bir hal alıyordu. Çaydanlık ve fincan olduk iyi anlaşmış birbirlerine fıkralar anlatıp, gülüp eğleniyorlardı. Sanki demin bendim ağız burun eğen çaydanlığa şu fincanın haline bak arkadaş. Kepazelik resmen ağzını ayıra ayıra gülüyor. Çaydınlıkta fincan güldükçe basıyor fıkrayı, veriyor espriyi ortamı gevşektikçe gevşetiyor. Bu durum belli bir zaman sonra sinir olmama neden oldu tabi. Sigaram ve ben hiçe sayılmış bir kenarda oturduk onları izliyoruz. 
       Sonunda dayanamadık artık çaydanlığı mutfağa bırakmak zorunda kaldım. Fincanı da aldım elime yaktım sigaramı ve sessizliğin verdiği inanılmaz haz ile çayımı sigaramı içtim.

12 yorum:

parka dedi ki...

Bana okudukça üç sigara içirdin ya helal olsun be kardeşim :)

miskin dedi ki...

Çaya da bekleriz :)

can dedi ki...

ben ahmet abı gıbı sıgara kullanmadıgım ıcın, anca caya seker attım mıskın arkadas :)

miskin dedi ki...

çayı şekerli içiniz kaç tane olduğu önemli değil :) eyvallah teşekkürler yine bekleriz çayımızı içmeye :)

Adsız dedi ki...

sigarayı bırak.

miskin dedi ki...

sebep? :)

Adsız dedi ki...

işte.

miskin dedi ki...

işim gücüm yok benim

Adsız dedi ki...

o deil de bu ads olayını çözümle kesin. bi dediğimi de yap. esra ceyhan var blogta amk

miskin dedi ki...

esra ceyhan değil o be esra ile ceyda :) reklam giriyor işte arada fena mı :)

Adsız dedi ki...

oha kafamda bütünleşti kardeşler yekvücut halde esra ceyhanda hayat buldu. ehahaha o kadar sıkılıyom ki şuna çok gülüyorum:)) sen güldür ya muhtaç durumlara düştüm:))

PS: Ad olayı kötü

miskin dedi ki...

hadi beni güldür biraz demiş şair vakti zamanında :) sonra başka bi şair gülmek ağlamak seçimlerinde mola verendim demiş herkes konuşmuş bişeyler demiş hepsine bir cevabım olacak yakında :)