7 Temmuz 2011 Perşembe

Endülüs

        Sevgili Flamenko severler. Sizlere bir endülüs gecesinden Cadiz sahillerinden gitarımla seslenmek isterdim ama evde olduğum için mecburen yatağımdan sesleniyorum. Nasılsınız iyimisiniz gibi sorular sormak istemiyorum. Soru sormak için burada değilim ama sizin sorularınız varsa pek tabi ki cevaplarım. Var mı sorusu olan? ... Yok tamam o zaman konumuza devam edelim.
       Cadiz'de okyanus kumsallarında koşturan çingene çocuklara ve onları eve çağıran annelerine buradan sevgilerimi yolluyorum. Çok ilginç bir yerdir orası ilk avrupa şehirlerinden biri m.ö. 1100 yıllarına dayanan tarihi olan flamenkonun doğduğu aynı zamanda Camaron de la Isla'nın da memleketidir. Rahmetliyi saygıyla anıyoruz. Kendisi emek verdi bu işe paco ile birlikte çok işler başardılar. İçme dememize rağmen çok fazla tütün içtiğinden olsa gerek erken yaşta gitti dağ gibi adam. 
        Benim bir ara Cadiz'e uğramam şart. İspanya'da gitmemi düşündüğüm tek yer orası yukarılar pek sarmıyor. Şimdi durduk yere neden İspanya'ya gidiyorum onu da anlamış değilim ama gün gelir gidecek olurum ne bileyim ben.
       İşin aslı şudur: Şarkı dinliyordum birden kendimi buralarda buldum yine şarkı bitti ben gidiyorum yine görüşürüz miskin.



2 yorum:

Gamzegül dedi ki...

Çok güzelmiş

miskin dedi ki...

Cadiz mi? şarkı mı? bence ikisi de güzel :)