12 Temmuz 2011 Salı

Boyayalim mi Abi

       Heyecan ile evden dışarı çıkan seyfo koşarak minibüse yetişti ve doğruca tren garının yolunu tuttu. Gelecek olan tren rötar yapmış ve 28 dakika geç gelecekmiş. Seyfo da bu arada  " kahvaltı da yapmadım" diyerekten bir simit alıp bir de çay söyleyip büfenin orada masaya oturdu. Bu sırada küçük esmer bir çocuk yaklaşıp " boyyalim mi abi " dedi. Seyfo umursamaz bir tavır takınsa da çocuk ısrarlı tavrını sürdürdü. Bunun üzerine seyfo " kaça boyuyorsun" diye sordu. Esmer çocuk " 10 lira abi " deyince seyfo " yok istemez " dedi. Çocuk hala ısrar ediyordu ve pazarlığa koyulan seyfo fiyatı yarıya indirmeyi başarmıştı.
       Seyfo bu arada ikinci çayını söylemiş yanında sigarasını da yakmış çocukla muhabbet ediyordu. Kazancını sordu çocuğun ve işlerin durumu falan derken seyfo bir iç muhasebe yapıp " benden çok kazanıyor lan bu " sonucuna vardı. Çocuk işini bitirmiş parasını isterken seyfo çocuğa kendisine bir sandık ayarlamasını istedi. Esmer çocuk da " Tamam abi ayarlarız 50 lira ver sana en kralından bi sandık ayarlarım ben " dedi. Seyfo biraz sinirlenip " al sana 30 lira git burada bekliyorum hemen bul getir" dedi. Çocuk " tamam " dedi ve koşarak uzaklaştı.
      Tren gara gelmişti ve seyfo birden niçin orada olduğunu hatırladı ve trene doğru koştu. Yaklaşık üç aydır görmediği sevgili gelmişti Ankara'dan. seyfo inenler arasında sevgilisini aradı ve onu gördüğünde koşarak yanına vardı. Sarıldırlar, hasret giderdiler derken. Seyfo kahvaltı yapmak bahanesiyle biraz önceki oturduğu yere götürdü kızı. Yine çay, simit , üçgen peynir ile kahvaltı yaparken. Seyfo etrafı kesiyor çocuğa bakınıyordu. Sürekli içinden " Nerede kaldı lan bu " diyordu. Sevgili yolculuğunu anlatıyordu ama seyfo onu hiç duymuyordu.
       Seyfonun tüm umutları tükenmişti sevgilisini alıp evin yolunu tuttu. Aradan bir hafta kadar geçti ve sevgilisini geri yollamak amacıyla seyfo tekrar tren garına geldi. Çocuğu orada gördü fakat yanında sevgilis olduğu için ses çıkarmadı. Sevgilisini trene bindirip yolladıktan sonra. Doğru çocuğa gitti ve yakasına yapıştı. "Nerde lan benim sandık" diye hesap soruyordu. Çocuk bunun üzerine "getirdim abi sen yoktun " diye savunmaya geçti.
       Seyfo ile boyacı çocuk birlikte sandığı almaya gittiler. Çocuk seyfoyu kenar mahallelere götürdü seyfo biliyordu pek tekin olmadığını oraların ama yanında çocuk olduğu için rahat sayılırdı. Bir sokağa girdiler. sokağın başındaki kahveye giren çocuk içerdeki abilerine seyfoyu işaret ederek. " Buydu abi beni döven adam" diye gösterdi. Bunun üzerine sinirli bir kalabalık ayaklandı ve kahveden çıktı. Durumu az çok idrak eden seyfo direk topukladı aşağı doğru. Yolları tam olarak bilemediği için sadece kaçıyordu ama nereye gittiğini bilemiyordu. Epey uzun bir süre koştuktan sonra seyfo atlattığını düşünerek bakkala nerede olduğunu ve merkeze nasıl döneceğini sormak için girdi. Bakkal onu kovalayan sinir kalabalığın bir parçasıydı ve bunun üzerine derhal toplanan kalabalık seyfoyu güzelce sopaladı ve  bununla kalmayıp parasını ve telefonuna da aldılar. Kendinden geçen seyfoyu tren garına geri bıraktılar ve ortadan kayboldular. Belli bir süre sonra kendine gelen seyfo en azında bildiği bir yerde olmanın sevinci ile eve doğru ağır adımlarla yürümeye koyuldu.

Hiç yorum yok: