6 Nisan 2011 Çarşamba

Middle Earth

Sevgili Hobbitler.
Yine mükemmel bir Yeni Zellanda sabahında işe gidiyorum. Yani orada mükemmeldir sabah bizim burada puslu, kalabalık, gürültülü bir sabah işte. Diğer günlerden farkı olmayan. Biraz daha soğuk ve yağmurlu o kadar. Sıkıcılığından hiç bir şey kaybetmemiş bir İstanbul sabahı ve işe gidiyorum. Geç kalmışım bir de umurumda değil ama geç kalınca daha heyecanlı olur diye düşündüm. Halbuki her gün geç kalıyorum ve gayet normal bir durum. Sözü uzatmadan o sabah karşılaştığım bir yazıyı sizinle paylaşmak istiyorum. Müsaade eder misiniz bilmem ama ben paylaşıyorum işte. Of ne uzattım ama...

Sabah aç karnına cebimden çıkardığım sigara paketinde "sigara içmek öldürür" yazıyordu. Bunu görünce hiç düşünmeden sigaramı yaktım sevgili uruk-hai'lar. Aklıma gelen tek şey acaba karpuzun üzerine de karpuz yemek yaşatır ya da köftenin üzerine protein almanın faydalarını yazarak satış yapsak daha fazla mı satış yaparız. Şimdi bu "öldürür" yazısını umursayan güzel elflerimiz acaba "yaşatan" yazıyı da umursar mı diye düşündüm. Yaklaşık 3 dakika 38 saniye sonra " Lan elfler zaten ölümsüz sigarayla karpuzla ne işi olacak " dedim.

Ya işte öyle sevgili Elendilin oğulları. Adamlar kaçmışlar mis gibi yeşilliğe gürültü yok, çalışmak yok, " hoop kardeşim sen ne yapıyorsun" diyen yok. Ekmek elden su gölden güzelce hatunların arasında o dağ senin, bu tepe benim, şu şelalenin altı kimin derken yaşayıp gidiyorlar. Başlarına bir sıkıntı gelmedikden sonra ölmezler de. İşte ne zaman dara düşseler sıkışsalar ya kaçıp giderler ya da ölürler.rahatlar bir kere dur şunu döveyim iki ağzını burnunu kırayım demek yok. Yapsa yapar yani obamayla güreş tutsa hepsi de döver yani. Ama yok adamlar rahat. Ne uğraşıcam dünyanın kahrını ben çekeyim hasta olmam yatağa düşmem, vergim yok algım yok. Bi yanım ağrısa iki ot yerim geçer valla zihniyetinde kendilerine çizdikleri yoldan devam ediyorlar. Helal olsun kardeşlerime.

Sigaram bitti ve metrobüse koştum. Nasıl bir kalabalıktır ki insanlar birbirini eziyor genç yaşlı demeden. " Eyvah. Sauronun orduları kapıya dayandı da kaçıyoruz." dedim içimden. " Neyse akşam varır dayanırım kara kapılara o zaman görüşürüz senle." dedim ve kalabalıkta ses etmeden cama kafayı yasladım. Metrobüsten inerken de aynı koşuşturmaca. İnsan sıkılır lan her gün bunlar ne yemiş ne içmiş böyle anlamıyorum sevgili rohirrimler. Hayat işte herkes para peşinde koşuyor. Bizim gerizekalı smeagol da  yüzük peşinde koşturuyor. Sefillik aynı, rezillik aynı, sonuç aynı hüsran üstüne elin hobbitinden yediğin dayak yanına kar kalıyor.
Hadi tam ulaştık, kazandık derken hopp ateşe düş öl olacak iş değil sevgili Gollumlar.

10 yorum:

Aynadaki Aksim dedi ki...

HSSSSSSKTRRRRRRR!!! Oooolum süper olmuş yaaaa :) Başka da bişi yazamıyorum ki :) Ohaaaaaaa!!! :) :) :)

miskin dedi ki...

Tepkileri olumlu karşılıyorum :)

Adsız dedi ki...

Sesli gülüyorum ben de:)

Metrobüs olmaz da kadıköy'e kadar eşlik edebilirim sevgili Gandalf

miskin dedi ki...

Sevgili gri gandalf metrobüse atla almazlar. tabi öyle ıslık calayımda at gelsin bembeyaz öyle artislik yapmaya gelmez bu işler :D

Adsız dedi ki...

Bi mezun olıym da küresel şirket kurup tüm sevdiklerimi ben sömürücem:)) Niye başkaları sömürüyo sizi ben severken:)

miskin dedi ki...

Net şekilde belirtmen çok dokunaklı geldi :)

Adsız dedi ki...

Ayıoğlu ayı haldunu biliyo musun.

Biliyosan bunu anlıycan:

Duygulanırken vuracun:)

miskin dedi ki...

Tamam çok net oldu :)
sevindir lan şu garibi diyerek sonunda işi bağlarsın :)

Adsız dedi ki...

Ayuyum ben ayu, muafım muaf!:)

miskin dedi ki...

aslında romantiğim lan ben :)